Tein tulevaan kakkuun gerberoita ja samalla otin kuvia ohjetta varten. Kukat ovat sokerimassaa, mutta muitakin kaulittavia kuorrutteita voi käyttää.

1. Tarvikkeita. Kukkamuotteina käytin gerberamuotteja sekä päivänkakkaramuotteja. Niitä löytyy esim. täältä.

2. Massa kaulitaan pari-kolme milliä paksuksi levyksi ja muotti painetaan levyyn. Halutusta koosta riippuen aloitetaan joko suurimmasta muotista tai sitten vaikkapa keskikokoisesta.

3. Terälehtiä muokataan, kunnes lopputulos on halutunlainen. Terälehdet voi jättää myös käsittelemättä ja siirtää kukka suoraan kuivatusalustan päälle. Silloin kukka on vähemmän aitoa kukkaa muistuttava, mutta joihinkin kakkuihin se on jopa parempi vaihtoehto. Tässä ohennan ja samalla hiukan pidennän terälehtiä vetämällä pallopäisellä työvälineella keskeltä ulospäin. Alustana on tuo ohut vaahtomuovi, mutta saman voi tehdä ilman sitäkin. Vaahtomuoviin massa ei tartu niin helposti ja käsittely on terälehdelle hellävaraisempi. Tässä ei ole alla sitä vielä paksumpaa vaahtomuovia.

4. Muotoilutikulla saa terälehteen kuvioinnin ja samalla tulee taas lisää ohennusta. Työhön käy muutkin sopivat tikut esim. grillitikun pätkä, mutta kuviointi on silloin lievempi.

5. Terälehti on muotoilun jälkeen kovera. Halutessasi nosta muotoilutyövälineellä terälehteä ja muotoile etusormen ja peukalon avulla terälehti vasten työvälinettä kuperaksi.

6. Tässä kukka on siirretty  foliokuppiin kuivatusta varten.

7. Seuraava astetta pienempi kukka saa saman käsittelyn kuin aikaisempi ja siirretään edellisen kukan päälle.

8. Ilmavuutta kukkaan saa erottelemalla terälehtiä vaikka pienillä foliopaloilla.

9. Keskiosa aloitetaan päivänkakkaramuoteilla otetuilla paloilla.

10. Jokainen terälehti halkaistaan.

11. Jälleen muotoilua vaahtomuovin päällä.

12. Pala siirretään kukan keskelle. Apuna liimaamisessa voi käyttää koristeliimaa (elintarvikeliima), vettä tai sokerikuorrutetta (tuubi).

13. Sama käsittely kahdelle pienimmälle. Painamalla alustaa vasten pienellä pyöreäpäisellä muotoiluvälineellä voi taivuttaa terälehtiä.

14. Mustan keskustapalleron voi kuvioida siivilällä painamalla tai tikulla.

15. Tähän lisäsin vielä kuviointia.

16. Toisiinsa liitetyt  terälehtikukat sekä keskusta liimataan kukkaan yhdessä.

17. Keskustan voi vielä kevysti painaa kiinni.

18. Valmiita kukkia.

Lähikuvaa.