Ystäväni pyysi tekemään palomiehelle yllätykseksi kakunkoristetta. Saaja on jo edennyt urallaan, mutta varma oikeanlaisesta asusta, arvomerkkeineen, ystäväni ei ollut. Siksi päädyimme palomiehen työvaatteisiin (no, nekin mukailtuna), koska siitä homma on alkanut.

Tuli on saatu onneksi sammumaan, muutama onneton lieska on vielä jäljellä. Käsissä oleva kuuma, tulinen kekäle kuvaa tulen hallintaa, joka on ihan tälläinen oma visio. Sillä yritin jotenkin kuvata myös saajan asemaa :D

Koriste on kokonaan sokerimassaa ja ensimmäisen kerran kokeilin cmc:tä (karboksimetyyliselluloosa) koristeen teossa. Kyllä se auttoi. Työstäminen oli helpompaa ja kuivuminen samoin. Kypärästä ei tullut otettua kuvaa lähempää, mutta tein siihen liivatelehdestä visiirin.

Tulenlieskat. Tuhka on mustalla tomuvärillä värjättyä tomusokeria.

Kuljetus sujuu helposti tällä ArtAstiasta hankitulla muovipakilla. Otin sopivan pätkän leivinpaperia, josta saa kunnon otteen yli koristeen. Paperin päälle tukeva pahvi ja koriste. Nostamalla leivinpaperin reunoista, saa koristeen helposti laatikkoon sekä pois. Palomiehen korkeus on noin 13 cm ja kansi mahtui vielä hyvin kiinni.