Kuinka iso pino erilaisia ohjeita ja reseptejä teillä odottaa kokeilemista? Itselläni on aika kasa papereille raapustettuja, lehdistä repäistyjä tai sähköpostiin/blogiin ehdotettuja mielenkiintoisia ohjeita. Kun ei vaan kaikkea ehdi tehdä (eikä ole syöjiä) mitä haluaisi. Näitä suklaa-kinuskipaloja sain kerran maistiaisiksi tutulta ja tietysti halusin reseptin. Noooh... hiukkasen kesti ennenkuin pääsin leivontaan asti..

Kiitokset Paulalle ohjeesta!

Suklaa-kinuskipalat

Pohja:

250 g voita

1 1/4 dl sokeria

1 kananmuna

5 dl vehnäjauhoja

1/2 rkl vaniljasokeria

1/2 tl leivinjauhetta

Kinuski:

3 dl kermaa

3 dl fariinisokeria

1 rkl voita (jätin voin pois)

Päälle:

150-200 g tummaa suklaata

(valkosuklaata koristeluun)

 

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vaahtoa sekoittaen.

2. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri mukaan. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipellille tai vuokaan (n.34cmx34 cm). Nämä on tehty Iloleipurin suorakaiteiseen vuokaan, joten taikinakerroksesta tuli hiukan paksumpi. Pistele pohja haarukalla.

3. Paista uunin keskitasolle 200 asteessa noin 10-15 min. Anna jäähtyä.

4. Mittaa kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seosta 30-40 min, kunnes kylmään veteen tipautettu kinuskitippa jähmettyy. Lisää ruokalusikallinen voita ja sekoita tasaiseksi. Kaada kinuski muropohjan päälle ja anna jähmettyä.

5. Sulata suklaa, levitä pinnalle. Koristele halutessasi valkosuklaalla ja vedä tikulla marmorikuviointi ennenkuin suklaa jähmettyy. Leikkaa terävällä pieniksi paloiksi.

Leikkasin palat vinoneliöiksi. Herkku on makea, joten palat saavat olla pienehköjä.

 

Muropohja, kinuski ja suklaa. Viileässä kuistissa olleet palat olivat tekeytyneet makoisiksi. Kinuskista oli tullut sopivan jähmeä ja suklaasta rapsahtava. Makunautinnon kruunaa pehmeä, murea pohja.