Ostin ensimmäisen silikonivuokani (Iloleipuri) ja heti sitä kokeilin ihanaiseen minttusuklaakakkuun. Ohjeen mukaan pesin, kuivasin ja voitelin vuoan. Mutta eipä kakku onnistunut vaan tarttui kiinni ja hajosi. Kakku oli kyllä hyvää ja mehevää. Nyt tein appelsiinikakkua enkä ottanut riskiä, vaan voitelin vuoan ja siivilöin vähän korppujauhoa päälle. Jo onnistui : )

Kuvassa näyttää kovin tummalta, mutta ihan sopivasti kakku oli paistunut.

781298.jpg

Appelsiinikakku

200 g voita tai margariinia

2 1/2 dl sokeria

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl appelsiinimarmeladia

1 sitruunan raastettu kuori

(laitoin kuoriraasteen tilalle puristettua sitruunan mehua ja lisäksi valkosuklaarouhetta)

 

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi

2. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää osa jauhoista, appelsiinimarmeladi sekä sitruunan kuori taikinaan. Sekoita loput jauhoista.

3. Levitä taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n.tunnin verran. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla tai tomusokerikuorrutteella.

781302.jpg

Hajonnut minttusuklaakakku oli samalla ohjeella paitsi appelsiinimarmeladin ja sitruunan tilalla oli 1 dl marianne crushia, 100 g sulatettua tummaa suklaata ja n.1 dl päärynäsosetta.