Meillä on ollut siskoni lapsia kylässä koko viikon ja myös juhannuksen vietossa mukana. Uiminen on tainnut olla toiminnan pääosassa, eilenkin kävimme kaksi kertaa ja siinä menee helposti pari tuntia per kerta. Leipominen on jäänyt siksi taka-alalle, mutta illalla innostuin tekemään lapsille mokkapaloja (suklaakuorrutuksella) ja täytekakkua. Juhannuskakku piti tekemänikin, mutta suunnitelmat muuttuivat monta kertaa.

Muutenkin tarkoitus oli tehdä mansikkakranssi, mutta kaupasta ei löytynyt minkään maalaisia tuoreita mansikoita. Tästä tulikin sitten kukkakranssi. Tosin kerma uhkasi loppua kesken (kuka kumma ei tarkistanut kermatilannetta?), mutta juuri ja juuri sain kakun koristeltua.

Kakkuvuokana käytin irtopohjaista kahvikakkuvuokaa. Näin sain kranssimaisen mallin, vaikka voihan tavallisen pyöreän kakun koristella vain reunoilta kukkasilla.

Aukon voi täyttää mansikoilla tai moussella. Minulle pälkähti tälläinen idea, tein pienen kerroskakun mokkapaloista jalalliseen lasimaljaan (hiukan suurensin aukkoa kakun kumoamisen jälkeen, jotta jalan alusta mahtui hyvin sisään). Tai kakun tilalle voisi tehdä elävistä/koristekukista asetelman taikka laittaa muotoillun kakunkoristeen. Näin koriste pysyisi siistinä :D

Lähikuvaa pursotuksista. Tarkoitus oli tehdä mukaan ruusuja eikä pelkkiä nuppuja, mutta kerman vähyyden vuoksi tein littanoita kukkia. Laitoin myös muutaman sokerimassakukan mukaan.

Kakun sisältä löytyi tyttöjen toiveesta mansikkahilloa ja mansikka-minttumousse. Ohje täältä. Kakku oli kooltaan 6 munan, vaalea kakkupohja. Kostutus appelsiinimehulla. Kranssikakku oli helppo leikattava ja paloista sai näppärästi sopivan kokoisia. Hyvin hupeni