Tyttäreni ihastui ikihyviksi herukkakakkuun, jota hän maistoi koulukaverinsa kotona. Pyysin ohjeen hyydykekakkuun ja nyt synttäreille sitä varta vasten tein. Jos pitää kirpsakasta ja raikkaasta herkusta, tämä on oikea leivonnainen siihen, nam!

Resepti on suora kopio tyttäreni koulukaverin äidin ohjeesta.

 

Punaherukkakakku

Pohja: 150 g digestive -keksejä ja 75 g voita


Täyte:

10 liivatelehteä
tilkka appelsiinimehua
500 g maustamatonta jogurttia
4 dl kuohukermaa
3 dl punaherukkahilloa
2-3 dl tuoreita herukoita (pakastettuja olen laittanut aina koko 1/2 litran rasian)
1 rkl vaniljasokeria (aitoa vaniljaa ehdottomasti)
sokeria maun mukaan (en ole laittanut)

Murenna keksit, sulata voi ja sekoita. Painele irtopohjavuokaan ja jääkaappiin.
Kuumenna appelsiinimehu ja lisää liotetut liivatteet mehuun.Sekoita ja anna jäähtyä hieman. Lisää jogurttiin hillo, marjat ja sokerit. Yhdistä joukkoon liivatemehu. Lisää lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Täyte pohjalle ja yön yli jääkaappiin.

 

Tein ohjeesta vain puolikkaan annoksen, koska syöjiä oli sen verran vähemmän. Tosin olisi pitänyt tehdä kokonainen, sillä kaikki meni jo (jälleen kerran palakuva jäi pois ja kakku näyttää tuiki tavalliselta mansikkakakulta ). Hillon keitin itse. Onkohan kaupoissa punaherukkahilloa saatavissa? Koska puolikas kakku näytti niin onnettomalta, laitoin päälle mansikoita (+hyytelösokerikiille) ja kermavaahtoa. Punaherukoita ei pakastimesta löytynyt enempää ja siksi nuo mansikat joutuivat kakkuun.

Koristeeksi muutama kukkanen.

Kiitoksia paljon ohjeesta. Hyvää oli!