Kotona jälleen ja heti kakun tekoon :D Tänään vein suklaatäytekakun ja kinkkutuulihatturullan tilauksesta tutulleni, mutta tuulihatturullasta en ottanut kuvaa. Olin paketoinnut sen niin tiukasti, että parempi oli olla paketissaan.

Kakun koristeena on sokerimassakukkanen, sokerihelmiä ja nonparelleja. Reunaan yritin viskoa vuoltua maitosuklaarouhetta.

Suklainen kakku (ohje Kotilieden parhaat leivonnaiset)

Kakkupohja:

150 g voita tai margariinia

150 g tummaa suklaata

5 kananmunanvalkuaista

1/2 dl tomusokeria

5 kananmunankeltuaista

1 1/2 dl tomusokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

 

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka halkaisijaltaan 24 cm (minulla oli pienempi vuoka ja kakusta tuli korkeampi).

2. Erottele munan valkuaiset keltuaisista. Paloittele suklaa ja voi astiaan ja sulata ne joko mikrossa tai  vesihauteessa. Mittaa kuivat aineet kulhoon.

3. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.

4. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Lopuksi lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunnin. Anna jäähtyä hetki, kumoa ja anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Leikkaa kakku kahdeksi levyksi.

Koska tämä kakku oli korkea, leikkasin kakun neljään osaan. Kahteen väliin laitoin vadelmamoussea (mascarponea+Flora Vispiä+vadelmia+sokeria+liivate) ja pinnoille vadelmahilloa, keskimmäiseen väliin appelsiinimarmeladia ja appelsiinimoussea (Flora Vispiä, appelsiinituorejuustoa, hivenen appelsiinimarmeladia ja liivate). Kostutin mehulla laimennetulla mesimarjaliköörillä.

Tässä kirjan ohje.

Kostutus: noin1 1/2 dl vastapuristettua appelsiinimehua

Väliin: noin 1 1/2 dl appelsiini tai aprikoosimarmeladia

Täyte:

1 1/2 dl vastapuristettua appelsiinimehua

1 rkl sokeria

3 liivatetta

1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

1. Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna 1/2 dl appelsiinimehua kiehuvaksi. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan mehuun. Lisää liivateseos appelsiinimehuun ja anna hyytyä hetki jääkaapissa. Vaahdota vaniljakastike tai kerma, mausta vaniljalla ja lisää hieman hyytynyt appelsiinimehu. Anna hyytyä 5 min jääkaapissa. Levitä täyte kakkulevylle, laita toinen levy päälle ja aseta päälle paino. Anna hyytyä ja vetäytyä hyvin peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutus:

1 1/2 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

300 g tummaa suklaata

30 g voita

1. Kuumenna kerma ja sokeri kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää voinokare. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken aikaa. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Koristele mieleiseksi esim.suklaalastuilla.

Kuvaaminen oli hankalaa, sillä suklaapinta oli kuin peili Hymy

HUOMIO!!!!!!!

Tutultani kyselin, miltä kakku maistui ja kuulemma oli muuten raikasta ja hyvää, mutta kakusta jäi jotenkin ikävä jälkimaku. Hän oli puhunut oman tuttunsa kanssa asiasta ja tutulle oli käynyt samalla tavalla kostuttaessaan kakkuaan liköörillä. Eli kannattaa varoa tuota liköörin käyttöä. Maistoin kostuketta ennen kakkuun lisäämistä ja sinällänsä se maistui ihan hyvältä, mutta maut eivät kakussa sitten sopineetkaan. Juuri tälläistä rehellistä palautetta kaipailenkin, sillä niitä kakkuja joita ei itse maista, ei voi arvioida. Tässä oli mokana käyttää ennen testaamatonta yhdistelmää, kun päättelin liköörin sopivan yhtä hyvin kuin esim. rommin suklaakakussa. Kannattaa siis käyttää vaikka oikean ohjeen täyte+kostutus yhdistelmää!!!