Siskoni pitävät kookoksesta ja heille kehitin tälläisen kookospohjalla olevan karpalo-valkosuklaakakun.

925951.jpg

Karpalokakku:

Pohja:

2 kananmunaa

1 dl sokeria

3 rkl ohrakasta

5 rkl kookoshiutaleita

1/2 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

2.  Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon.

3. Laita irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 15-20 min, kunnes pohja on kypsä.

4. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja paperista. Pese vuoka, laita uusi leivinpaperi vuoan pohjalle ja kakkupohja takaisin vuokaan. Kostuta pohja esim. karpalokivennäisvedellä. (Sivelin vielä karpalohilloa pohjan päälle)

 

Mousset:

Mousseja näihin hyydykekakkuihin teen vähän fiilis-pohjalla. Siksi ei ole ihan tarkkoja ohjeita. Maistan miltä maistuu ja sitten lisäilen mitä tarvitaan. Tämä kakku sisältää suurinpiirtein näitä:

Ensin vatkasin kaappiin jääneen kerman (n.1 dl) ja purkin (2,5 dl) Flora Vanillaa vaahdoksi. Jaoin vaahdon kahteen kulhoon. Toiseen laitoin purkin maitorahkaa ja pari desiä karpalohilloa ja sokeria maun mukaan. Laitoin myös punaista karamelliväriä, jota olisi saanut olla vielä enemmän. Hyydytin moussen parilla liivatelehdellä pussin ohjeen mukaan ja levitin seoksen pohjan päälle. Laitoin kakun hyytymään jääkaappiin. Tässähän voisi käyttää myös tuoreita karpaloitakin, mutta hillo oli helpompi vaihtoehto tällä kertaa.

Toiseen vaahtoon lisäsin n. 100 g sulatettua valkosuklaata ja vajaan purkillisen vaniljatuorejuustoa. Tämän myös hyydytin liivatteellä ja levitin hyytyneen karpalohyydykkeen päälle. Hyytyneen kakun päälle laitoin puolukoita ja karpalo-vadelmamehua liivatteella hyydytettynä. Koristeet valkosuklaata.

Siskot pitivät kakusta. Minä en ollut niin ihastunut, mutta se johtuu siitä, että en välitä kookoksesta. Pohjan voi tehdä myös kekseistä tai tavallisesta kakkupohjastakin. Tässä vielä pieni pala kakkua.

925993.jpg