Reissu on taas reissuttu ja siitä lisää vähän myöhemmin

Kotona odotti leivontaurakka, sillä huomenna vietetään nuorimmaisemme 4-vuotis synttäreitä. Pikkuleipiä leivoskelin paria laatua (niistä ohjeita myös myöhemmin) sekä fantasiapipareiden ohjeella näitä koristeltuja pipruja. Kermaa ei kaapista taikinaa tehdessä löytynyt, mutta korvasin sen paksulla vaniljakastikkeella (Valion vanilla) ja hyvin toimi sekin. Pipareita tuli yhteensä noin 50 kpl (auringonkukkia, lehtiä ja N-pipareita).

Auringonkukat. Grillitikkuihin olisi voinut tehdä enemmänkin kukkia, mutta nekin olivat loppu. Siis varastoja pitäisi taas täydentää :D

                                                          

Lähikuvaa.

 Oikeanlaista auringonkukkamuottia minulla ei ollut, joten käytin apuna gerbera-muottia. Pienellä, ympyränmuotoisella muotilla tein keskustaan aukon.

Otin suuremmalla muotilla uuden keskustan, levitin terälehtiä kauemmas toisistaan ja siirsin uuden keskustan keskelle.

Otin toisesta kukasta lisää terälehtiä mukaan.

Valmis paistoon.

Paistettuna. Terälehtiä olisi saanut kiinnittää jotenkin paremmin esim. painamalla tai käyttämällä vettä apuna. Parista kukasta irtosi terälehti, kun se ei ollutkaan paiston aikana kiiinnittynyt tarpeeksi keskustaan (ehkä jauhoja välissä? ).

Keskustan koristelin suklaanmakuisella pikeerillä (kaakaotomusokeri) ja Wiltonin suklaakoristelurouheella+muutamilla kultaisilla nonparelleilla.

Terälehdissä riitti pursotettavaa. Ensin jokaiseen reunapursotus, sitten täyttö ja lopuksi koristelupursotus.

Valmis.

Lehdet tein sydämen muotoisella piparimuotilla. Osa jäi vielä kuivumaan, mutta kuvaan ehti sentään muutama.

Synttärisankarin nimikirjaimen mukaan pipareita. Muotti on saatu lahjaksi jo aikoja sitten ja nyt se tuli sopivasti käyttöön.

N

Lisää leivonnaisia synttärikemujen jälkeen