Huh, kukkia on väännetty tässä useampikin päivä aina kun muilta hommilta kerkeää. Siksipä ei blogimaailmassa ole tullut kuin piipahdettua pikaisesti :D

Lauantaina olisi kahden kakun tekeminen ja toiseen niistä olen tehnyt 40 ruusua. Niistä sitten myöhemmin lisää :D Ruusujen teon lomassa kokeilin esikoiden tekemistä, ihan vaihtelun vuoksi. Nämä olivat helppoja, joten tein ohjeenkin samantein.

Käytin sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Ensin värjäsin massan ja kaulin sen ohueksi levyksi. Pienellä sydänmuotilla otin paloja terälehdiksi.

Terälehdet ohensin reunoilta, keskustan ja alareunan jätin paksummaksi. Tuo alla näkyvä muotoilumatto on minusta tosi kätevä. Ilman en taida tulla enää toimeen :) Muotoilumattoja löytyy esim. täältä.

Muotoilutikulla sydämen alaosasta hennosti painelemalla yritin saada elävän kukan näköä terälehteen.

Jos ei omista muotoilutikkua, voi samantapaisia jälkiä halutessaan tehdä muillakin työvälineillä.

Tomutin siveltimellä tyvestä oranssinpunaisella tomuvärillä n.puoliväliin asti.

Asetin terälehdet foliokuppiin (munakuppi alla).

Seuraavat kolme sopivasti limittäin. Kiinnitykseen voi tarvittaessa käyttää syötävää liimaa tai sokerikuorrutetta (tuubi). Erottelin terälehtiä muutamalla foliopalasella.

Keskustaksi otin pienellä kukkamuotilla kukan, jota muotoilin litteämmäksi.

Painoin kukan keskelle.

Kukkien keskustan tomutin hennosti vihreällä ja kiinnitin muutaman nonparellin. Pinkinpunaiset kukat tein pienellä sydänmuotilla.

Tottakai vielä loppusilaukseksi pienen pieni suihkaus helmiäistä Silmänisku

Terälehtiä ei välttämättä tarvitse muotoilla noin paljon, monet esikot ovat vähemmän poimullisia. Itse tykkään ruusun oloisista kukista ja usein valitsen itselleni kerrottuja lajikkeita kukasta kuin kukasta. Siksi melkein kaikki kakkukukkanikin näyttää jollain tavalla ruusuilta :D