Perjantaina meille pelmahti eloisa tyttöporukka. Tyttäreni koulukaverit tulivat kaverisynttäreille, vaikka itse synttäripäivä meni jo. Tarjottavaksi tein wrappeja, vadelma-valkosuklaajuustokakkua, täytekakkua ja muuta pientä naposteltavaa. Nyt ei ollut mitään uutta ihmeellistä ja kakkukin oli pieni, nopeasti kasattu tapaus. Hyödynsin aiemmin tekemäni korkokenkäkoristeet ja tein kengille laatikon. Tyttären toiveena oli suklaakakku mansikka-kermavaahtotäytteellä ja että kakussa on vaaleanpunaista kuorrutetta sekä brush embroidery-tekniikalla tehtyjä kukkia.

Päällystin ensin vaaleanpunaisella kaistaleella kakun ympäri, sitten päällinen valkoisesta ja erikseen tuo raidoitettu reunakaistale. Näin ei tule tuplakuorrutusta. Reunaan ei pitänyt tulla pursotusta, mutta kuorrutteiden raja ei jäänyt mittavirheen vuoksi niin siistiksi, että ilman olisi pärjännyt.

Molemmille puolille pursotin pikeeristä onnittelut. Tässä olisi sellainen vinoon käännettävä kakkualusta tosi hyvä. Aikamoista taiteilua tuo kaunokirjoittaminen muutenkin, ei ole se vahvin laji meikäläisellä 

 Suklaakakkupohja

4 kananmunaa

2 dl sokeria

200 g voita

170 g suklaata

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa kevyesti sulaa voita, sulaa suklaata ja jauhoseosta vuorotellen vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pitkulaiseen kakku/leipävuokaan. Paista 175 asteessa 45-50 min.