Tämä ohje on nopea. Ainekset vain sekaisin ja uuniin. Kesämökilläkin onnistuu helposti ilman vatkaimia. Ohjekirjasessa oli käytetty kuorrutukseen pelkkää suklaata eikä kermavaahtoa. Ohje on siis kirjasta Makeat ja suolaiset muffinit (Otava).

1243004472_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaamuffinit (n. 12 kpl)

3 rkl voita

60-80 g tummaa suklaata

(Käytin Maraboun Sommar-suklaata ja se oli minusta liian mietoa tähän. Leivonnaisiin kannattaisi valita vahvempia makuja ja siksipä esim.minttusuklaaleivonnaiset ovat niin hyviä)

200 g (n. 3dl) vehnäjauhoja

100 g (n. 1 dl) sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2 kananmunaa

1 1/2 dl maitoa

 

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele muffinsipelti tai pane niihin paperivuoat (itse paistoin silikonisessa Runebergin torttuvuoassa). Sulata voi miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Rouhi suklaa.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, maito ja voi sekaisin.

3. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon, mutta mahdollisimman vähän vatkaten. Taikinakaapimella tai puuhaarukalla käännellen onnistuu hyvin. Lisää suklaa joukkoon varovasti.

4. Annostele taikina muffinssivuokiin. Jätä hieman kohoamisvaraa. Paista muffinsseja uunin keskitasolla 20-25 min 180 asteessa. Ota valmiit leivonnaiset uunista pois ja anna jäähtyä. Koristele haluamallasi tavalla.

Kuorrutukseen vatkasin kermavaahtoa ja lisäsin siihen sitruunakiisseliä. Tein sitruunakiisselin samalla ohjeella kuin mikä on sitruunapai-piiraassa, mutta vähensin sitruunan määrää ja tein vain puolikkaan määrän. Ohje on kirjasta Makujen maailma:Leivonnaiset.

Sitruunakiisseli

2 sitruunan raastettu kuori (yksi iso sitruuna ja n.puolet siitä raastoin)

1 dl sokeria ( 1/5 dl)

4 dl vettä (2 dl)

4 keltuaista (2 kpl)

4 rkl perunajauhoja (2 rkl)

2 rkl voita (1 rkl)

2 sitruunan mehu (puolikkaan ison sitruunan mehu)

 

1. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee.

Annoin kiisselin jäähtyä ja osan käytin voitaikinawienereihin vadelmahillon kaveriksi. Osan lisäsin kermavaahtoon, maustoin sokerilla ja pursotin jäähtyneiden muffissien päälle. Koristeena tuoreita mansikoita.

1243004509_img-d41d8cd98f00b204e9800998e