Tästäkin klassikosta on monta versiota ja aikaisemmin olen tehnyt yhden kakun tällä ohjeella. Nyt kokeilin Maku-sivuston ohjetta täältä. Samaa taikinaa käytin kirjaimissa ja lopusta tein pikkukakun aikuiseen makuun. Lapset saivat kirjaimet ja me aikuiset kirsikkakakun.

Schwarzwaldin kakku

200 g voita

2 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

4 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)

1 dl mantelijauhetta

1/2 dl perunajauhoja (laitoin ohrakasta)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl maitoa


Täyte ja kuorrutus:

2 dl vispikermaa

2 dl ranskankermaa (jätin pois, kun ei ollut jääkaapissa)

1/2 dl sokeria (en mitannut, laitoin maun mukaan)

2 tl vaniljasokeria

500 g kirsikoita (pilkoin pieniksi paloiksi ja marinoin Galliano-liiköörissä, johon lisäsin pari rkl sokeria)

1 dl kirsikkahilloa

 

Kostutukseen:

1 dl marjatäysmehua (käytin kirsikoiden marinointiliemen hiukan vedellä laimennettuna)

Koristeluun:

100 g tummaa suklaata

 

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.  Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan noin 22 sentin kakkuvuoka.

2. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kumoa taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia (paistoin vähemmän aikaa), kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä kakkupohja täysin ja jaa se sitten kolmeen osaan (laitoin vain kahteen, kun kakku oli pieni)

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma ja sokerit. Poista kirsikoista kivet ja paloittele kirsikat. Jätä kirsikoita myös koristeeksi.

5. Kostuta kakkulevyt marjamehulla. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin hilloa, kermatäytettä ja kirsikkapaloja. Levitä kakun pintaan vielä kermaa ja koristele suklaarouheella ja kirsikoilla.

Tuoreet kirsikat ovat herkkua.

Olisin käyttänyt kirsikkalikööriä kostutukseen, jos sitä vain olisi ollut. Ihan hyvää oli näinkin.