Vanhin siskoni pyysi minulta piparkakkutaloa, jonka hän halusi lahjoittaa tiettyyn paikkaan. Muutamia ideoita pyöri mielessä ja lopuksi päädyimme Pepin Huvikumpuun, joka sopi paikkaan kuin nakutettu  

Löysin netistä piparkakkukirjan Pepparkakshus&Mera Julbus (Eva Grane, Ylva Norman,Åke Gunnarsson), jossa on valmiina Huvikummun kaavat. Kirjassa oli paljon muitakin kivoja kaavoja, mutta harmikseni osa oli jo minulla suomenkielisessä kirjassa Piparkakkutalot. Kirja on typistetty versio tuosta ruotsinkielisestä opuksesta.

Urakka oli isompi kuin mitä kuvan perusteella osasin arvioida. Taikinaa taloon meni 2,5 kiloa ja tekemiseen osien paistosta kokonaiseksi taloksi meni noin 10 tuntia. Aloittelin lauantaina iltapäivällä ja valmista tuli kello viisi aamulla, mutta osa ajasta meni osien pähkäilyyn kokoamisvaiheessa. Tiukille meni, mutta talo piti saada toimitettua sunnuntaiksi.

Kiireessä unohtui pihalle varatut vihreät marmeladikuulatkin pois. Niiden piti tuoda lisää väriä taloon, koska joku ryökäle oli ostanut kaikki kirpeät mansikkalaatat kaupasta  No, oma vika, mitäs en ennakoinut ajoissa.  Niinpä koristelin katon osittain punaisilla marmeladisydämillä ja kolanmakuisilla kirpeillä laatoilla. Niistä leikkasin samalla tavalla "kattohuopapaloja" kuten Muumitaloonkin.

Peppi, Pikku-Ukko ja Herra Tossavainen on maalattu elintarvikeväreillä pikeerillä päällystettyyn pipariin.

Pepistä lähikuvaa. Hevosen häntä+harja sekä Pepin hiukset on pursotettu pikeeristä maalaamisen jälkeen.

Terassille on laitettu irtonaisia, pieniä karkkikeppejä naposteltavaksi.

Tietenkin Huvikummun pihalla kasvaa karkkipuu :D Hento tomusokerilumi on satanut namusien päälle.