Edellisessä kakussa oli suklaareunus, jonka kuviointiin käytin suklaan siirtokuva-arkkia. Tässä vähän vinkkejä. Tämä on minullekin uusi asia, joten kaikki lisätieto kelpaa : ) Ostin arkit Have Your Cake And Eat It-nettikaupasta. Arkit maksoivat 2,58 euroa/kpl ja yhden arkin koko on 30x40 cm. Kuvio on tehty kaakaovoista. Talkamat-nettikaupasta löytyy myös pari vaihtoehtoa täältä.

 

Arkkeja voi hyvin leikata saksilla. Jos tehdään kakun ympärille reunusta, mitataan ensin kakun korkeus ja tarvittava pituus. Leikataan sopivat kaistaleet. Arkkeja ei kannata pitää pitkään käsissä ja muutenkin pitää varoa. Kuvio saattaa muuten pyyhkiytyä osittain pois.

Sulatin valkosuklaata pakastepussissa, leikkasin aukon ja puristin kalvon päälle. Suklaa pursotetaan sille puolelle, missä käsissä tuntuu kuvion karheus eli missä kaakaovoikuvio on.

Suklaa levitetään tasaisesti kalvolle palettiveitsellä tai muulla sopivalla lastalla. Näin pienessä käytin taikinanuolijaa.

Suklaakerroksen paksuus vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan. Suklaareunukseen kannattaa tehdä melko ohut kerros, jotta kakkua on helppo leikata. Liian ohuella kerroksella kakku kuultaa suklaa läpi ja suklaa hajoaa helposti.

Kalvo kiepautetaan kakun ympäri, kuten täällä tai päälle kuten tässä leivosesimerkissä (pala eilisestä kakusta). Suklaan annetaan jähmettyä kunnolla jääkaapissa ja varovasti poistetaan muovikalvo irti.

Valmis leivos. Reunoja siistin kuumaan veteen kastetulla ja pyyhkeeseen kuivatulla tasateräisellä veitsellä. Nähtävästi samalla tavalla saisi leikattua suuremmasta, jo valmiiksi koristellusta leivoskakkulevystä paloja. Silloin ei joka leivosta tarvitse päällystää erikseen : )

Koristellusta,melko ohuesta suklaalevystä voi ottaa paloja piparkakkumuoteilla (sydän ja kukka). Huuhtelin muotit kuumalla vedellä, kuivasin ja painoin suklaaseen. Laitoin vielä uudestaan jääkaappiin jähmettymään. Pieni sydän on leikattu arkista suoraan ja siihen levitetty suklaa. Suklaata voi myös leikata tai vaikka murtaa paloiksi. Suklaan väri vaikuttaa lopputulokseen. Valkoista suklaata pystyy myös värjäämään, joten vaihtoehtoja löytyy.