Ystäväni kutsuille tein täytekakkua. Toiveena oli gluteeniton perusmansikkakakku ja tässä tulos:

Gluteeniton kakkupohja (mukaeltu Sunnuntai-jauhopussin takaa)

5 kananmunaa

2 dl sokeria

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen taikinaa.

2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (gluteenittomalla korppujauholla tai jauhoseoksella) irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n.40 min.

 

Kostutin kakun sitruunalimonadilla ja väliin tuli mansikkasosetta+-hilloa ja kermavaahto. Yksinkertaista, mutta maistuvaa. Koristelun kanssa kävi paha moka. Olin varta vasten tehnyt suuren, punaisen ruusun tuohon keskelle kakkua (ystäväni lemppareita nuo punaiset ruusut). No, kiire tuli taas ja nyt söhläsin koristeen kanssa oikein kunnolla. Kukka meni rikki ja oli pakko tyytyä pienempään, keltaiseen leinikkiin. Onneksi kaapissa oli nyt jotain valmista päälle laitettavaksi, mutta kyllä harmitti

Lisäksi tein mutakakun koristeltuna kermavaahdolla ja hedelmillä. Ohje löytyy täältä.