Kaikille lukijoille ja innokkaille leipureille ihanaa Ystävänpäivää!
Tässä teille kaikille suklaaleivoksia appelsiinimarmeladi ja -moussetäytteellä. Olkaa hyvä : )
Pinnalla suklaakuorrutetta ja koristeena valkosuklaata ja pikeerikukkia.
Tai kreemiä.
Ohjetta laitetaan myöhemmin, jos sitä toivotaan : )
Lisäys 19.02.2008
Suklaaleivokset
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g voita
170 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
2. Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, voisulaa (ei kuumaa) sekä sulatettua suklaata.
3. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille (en ole voidellut ja on irti lähtenyt : D ) uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa jäähtynyt pohja kahtia.
4. Täytteeksi voi laittaa mitä haluaa esim. aprikoosimarmeladia (sacher) . Nämä leivokset kostutin ensin kevyesti appelsiinimehulla. Sitten levitin pohjan päälle paseerattua appelsiinimarmeladia (lapset eivät tykkää appelsiinikuoripaloista) ja appelsiininmakuista moussea (appelsiinituorejuusto, vatkattu Flora Vispi-purkillinen, n.100 g valkosuklaata sulatettuna, sokeria maun mukaan ja appelsiinimehuun sulatetut liivatelehdet 5 kpl). Päälle nostetaan toinen levy. Minulla oli suorakaiteen muotoinen vuoka, johon kokosin kakun, laitoin leivinpaperin päälle ja tasaisen painon (sopivan kokoinen kirja). Annoin tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Suklaapinta
170 g tummaa suklaata
2 tl voita
1 dl kuohukermaa
1. Sivele halutessasi kakkulevyn pintaan ohuelti sileää marmeladia. Sulata suklaa vesihauteessa. Anna suklaan sulaa sekoittamatta. Lisää voi ja kerma. Kerma kannattaa lämmittää ennen suklaaseen lisäämistä. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman ja kaada leivoslevyn päälle. Kun kuorrutus on jähmettynyt, leikkaa levy paloiksi ja koristele haluamallasi tavalla. Minä kuorrutin leivospalat erikseen, ei ollut hirveän hyvä ajatus : )
Kommentit