Tänään on tyttäreni 15-vuotis syntymäpäivä ja hän rakastaa suklaakakkuja. Tein erityisesti hänelle minttuista mutakakkua, sillä suklaan lisäksi minttu kuuluu hänen suosikkeihinsa. Saimme me muutkin kakkua maistella

Minttuinen mutakakku

4 kananmunaa

2 dl sokeria

200 g tummaa suklaata

200 g voita

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1 dl Marianne crushia

 

1. Sulata suklaa ja voi. Anna hetken jäähtyä.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen suklaa-voiseos ja vehnäjauho+leivinjauhe sekä crush.

4. Kaada taikina irtopohjaiseen vuokaan, jonka pohjalle on leikattu leivinpaperi ja reunat voideltu sekä korppujauhotettu.

5. Paista 200 asteessa 15-20 min. Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinaiseksi. Jäähdytä kakkua ensin huoneenlämmössä ja lopuksi jääkaapissa. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua.

6. Tarjoile kakun kera kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä sekä raikkaita marjoja.

 

Suklaista on! Minttu maistuu miedosti, mutta kuitenkin vähän keventää melko raskasta kakkua. Vadelmat sopivat täydellisesti mutakakun kaveriksi. Nyt ei ollut jäätelöä, mutta kermavaahto on hyvä vaihtoehto.