Tässä ohje synttäreiden voileipäkakkuun. Alkuaan olen ohjeen saanut ystävältäni.

1250945819_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Voileipäkakku (ohje on isoon kakkuun, tein vain puolikkaan annoksen)

4 pkt vaaleaa paahtoleipää (käytin täysjyvävehnäleipää ja yhden kerroksen ruisleipää)

Kostutus:lihalientä

Täyte:

1 (400 g) Olympia tuorejuustoa

1 prk kinkkusulatejuustoa (laitoin ruohosipuli-tuorejuustoa)

1 prk creme fraichea

nippu persiljaa

2 pientä paprikaa

1 tuorekurkku

1 prk coctailsuolakurkkuja

1 pieni maksamakkara (jätin pois)

4 pss kinkkusuikaleita (laitoin savukinkkua)

ripaus pippurisekoitetta

 

Toinen täyte oli valmista kaupan italiansalaattia

Päälle: tuorejuustoa tai majoneesia (käytin kevytmajoneesia)+ haluamasi koristelut

 

Leipäviipaleista leikataan reunat pois ja kostutetaan kevyesti viileällä lihaliemellä. Annoin leipien hieman kuivahtaa ennen kostutusta, ettei kakusta tule liian mössömäistä.

Täyteaineksista juustot notkistetaan creme fraichea lisäämällä tarpeen mukaan ja sekoittamalla ne keskenään. Osa persiljasta leikataan hienoksi silpuksi, samoin paprikat ja suolakurkut. Tuorekurkusta jätin siemenet pois, etteivät ne kostuta täytettä liikaa ja silppusin loput pieniksi paloiksi. Vihannessilput lisätään juuston sekaan sekä maksamakkara ja kinkkusuikaleet (minulla silputtu savukinkku). Mausteita voi lisätä maun mukaan, itse kiersin pari kierrosta pippurisekoitemyllystä pippuria.

Kerrokset kootaan vuokaan kuten yleensä kakut muutenkin, vuoroin täytettä ja vuoroin leipäpaloja. Annoin maustua jääkaapissa yön yli ja seuraavana aamuna päällystin kevytmajoneesilla ja koristelin juustoraasteella, persiljalla, tomaattiruusuilla, rucolanlehdillä ja keltaisella paprikalla sekä ruohosipulisilpulla.

1250945794_img-d41d8cd98f00b204e9800998e