Tein kaksi isoa prinsessakakkua, toisen kummityttöni ylioppilasjuhliin ja toisen tutulleni täällä kotipuolessa. Ohje löytyy täältä, mutta suurensin ohjetta sen verran, että mustavalkoinen kakku on 10 munan ja vaaleanpunainen on 8 munan kakku. Sain vielä eräältä ystävältäni kotimaisia vadelmia, joten pystyin käyttämään niitä sellaisenaan ilman kuumentamista.

Tähän kakkuun toivottiin mustia kukkia kullanvärisillä keskustanonparelleilla ja simppeleitä kiekuroita. Tein pikeerin kananmunanvalkuaisesta, tomusokerista, paksusta lakritsakastikkeesta ja mustasta elintarvikeväristä. Yritin ensin jättää lakritsikastikkeen pois, mutta väriä kului sitä tahtia, että lisäsin kuitenkin tuubikastiketta. Lakritsikastike tekee pikeeristä venyvämpää ja hankaloittaa jonkin verran terälehden pensselöintiä, mutta kyllä niistä jotenkin kukkia tuli.

Lakritsikastikkeinen pikeeri ei myöskään kuivu aivan yhtä nopeasti, joten kuvassa kukat ovat vielä osittain kiiltäviä.

Marsipaanipinta asettui kakun päälle yllättävän kivuttomasti, vaikka ajattelin kakun neliömallin aiheuttavan ongelmia kulmissa. Tosin en yrittänyt kakusta tehdä täsmällisen terävää, vaan kulmat saivatkin pyöristyä.

Toinen kakku tuli kummityttöni juhliin. Toiveena oli vaaleanpunainen ranskanliljakoristein.

Kakun päälle leikkasin sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta valkoisen ranskanliljan, jonka koristelin pikeeripursotuksilla ja muutamalla sokerihelmellä. Päälle siivilöin lumijauhetta.

Reunoilla on silikonimuotilla tehtyjä koristeita.

Siskollani kakkua maistelin ja kyllä tykkäsin. Toisaalta olen aina pitänyt vadelmista ja vaniljan mausta, varsinkin yhdessä :D  Vaniljakastikkeeseen olisin itse laittanut vaniljatankoa mukaan, mutta sitä ei sitten kotona ollutkaan ja en muistanut ostaa. Hyvin meni näinkin.