Kakkuidea on lähtöisin tyttäreltäni. Hän kutsui koulukavereita juhlistamaan synttäreitään ja pyysi minua tekemään hänelle kirjakakun. Kirjakakkuja on monessa blogissa ollut aikaisemminkin : )  Vuokaa en omista, mutta onnistui aika hyvin ilmankin ihan kääretorttulevyistä. Toivomuksena oli sacherkakku. Lastani kiinnostaa sadut ja tarinat, joten yhdessä päädyimme tähän kuvaan.

938539.jpg

Pinta marsipaania ja elintarvikeväreillä maalattu. Reunoille suihkuteltu kultaspray-väriä. Ruusut ja lehdet sokerimassaa sekä yksi suklaaperhonen. Kirjan kannet, jotka hieman pilkottavat pursotusten alta, on muotoiltu suklaa- ja hedelmätoffeesta. Niiden piti näkyä enemmänkin, mutta tuli ongelmia tuon pursotuksen kanssa. Tässä tapauksessa olisi pitänyt ensin tehdä pursotukset ja vasta sitten laittaa kirjan sivut eli kakun pinta paikoilleen.

938546.jpg

Vähän näkyy kirjankannen kulmaa. Kakun alareunoja kiertää siis kaulitut toffeesuikaleet.

938549.jpg

Kakku on tehty kahdesta erilaisesta suklaakakkulevystä. Ajattelin kakun olevan liian tujua, jos se on kovin suklainen.

Sacherkakkulevy:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

200 g voita

170 g tummaa suklaata

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sulata voi. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää taikinaan vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, voisulaa (ei kuumaa)sekä sulatettua suklaata.

3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa n.20 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Jäähdytä.

 

Kaakaopohja:

4 kananmunaa

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl perunajauhoa tai ohrakasta

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa 8-10 minuutia.

4. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paperi ja anna jäähtyä.

Paperin saa hyvin irti, kun kylmällä esim. veteen kastetulla pienellä pyyhkeellä viilentää paperin päältä ja sitten vetää paperin kakkulevyn päältä pois.

Kakun täyte:

Väleihin laitoin aprikoosimarmeladia ja soseutettua säilykeaprikoosia. Säilykepurkin mehun käytin kostutukseen vedellä laimennettuna. Lisäksi laitoin suklaakermaa: 100 g sulatettua tummaa suklaata vaahdotettuun Flora Vispiin (2,5 dl) ja hivenen sokeria.

Tässä pieni pala.

938530.jpg