Eilen oli tyttäreni rippijuhlat ja onneksi sujui koko päivä hyvin. Aamulla satoi, mutta kirkosta tultaessa aurinko jo paistoi. Päivä oli kaiken kaikkiaan mukava, mutta vauhdikas :D  Viimeiset hommat on tänään hoidettu kuntoon, vuokra-astiat viety pois, loput tiskit tiskattu ja juhlan jäljet siivottu. 

Kuvia tuli otettua todella vähän. Kattauksesta en saanut kuvaa, koska en kehdannut mennä räpsimään vieraiden läsnäollessa kuvia pöydästä. Keittiössä yritin ottaa muutaman kuvan, mutta melkein kaikista tuli epätarkkoja. Tässä kuitenkin muutama otos:

Vaaleanpunainen, marsipaanipintainen kakku oli kaakaolla maustettu täytekakkupohja täytettynä vadelma-valkosuklaamoussella ja vadelmahillolla. Ristin tein sokerimassasta Englannista ostetulla patchwork-muotilla. Koristelun kanssa tuli kiire ja siinä hässäkässä oikeasti vain länttäsin jotakin kakun päälle. Piti vielä spritsata kakun päälle onnitteluteksti, mutta se jäi myös tekemättä. No, kakku on jo syöty.

Lähikuvaa rististä.

Toinen kakku oli tavallinen mansikkakakku. Tein vielä mangohyydykekakun, mutta siitä en saanut yhtään julkaisukelpoista kuvaa. Se oli kyllä ihan hyvää, joten teen sitä ehkä toistekin :D Ohje on muunnelma useammasta mangokakkureseptistä.

Tyttäreni toivoi minttupopseja. Samoin toiveesta tein suklaaganachetäytteisiä macaronsseja. Vaaleanpunaiset on maustettu mansikkatomusokerilla ja ruskeat kaakaojauheella.

Tytär toivoi suklaakakkua ja sen toteutin pienen pieninä suklaaleivoksina kera tuoreen mansikan (ohjetta myöhemmin).

Suolaisella puolella oli pari salaattia (perussalaatti ja makaronisalaatti), kinkkuvoileipäkakku ja pari kalavoileipäkakkua, pari suolaista piirakkaa (kala ja liha), jotka tilasin paikallisesta konditoria/kahvilasta sekä coctailpiirakoita (pakaste) ja munavoita. Kalavoileipäkakusta oli jäänyt yli kylmäsavulohitäytettä ja siskoni teki vielä illalla ruisleipäpaloista, täytteestä, kylmäsavulohesta (mausteena tilliä, sitruunaa ja uutta punasipulia) pieniä napostelupaloja. Kaikki meni

Pikaohje, taikina täältä:

Macarons-sydämet tein isolla ruusutyllalla

Toinen puoli.

Sydän pursotettuna.

Uunipellin paukutuksen jälkeen. Sydän ei aivan tasoittunut. Kaakaopohjaiset macaronssit onnistuivat paremmin. Sydämien lisäksi tein ruusutyllalla pursotettuja pisaranmallisia versioita.

Tarjolla oli näiden lisäksi raparperipiirakkaa (ohje tulee myöhemmin), pullakranssi (keskellä kaneliässiä), tiikerikakkua sekä tietysti kahvia ja muita virvokkeita.