Tänään tuli vieraita ja tein pienen prinsessakakun tarjottavaksi. Samalla kukkien hävitys-projekti sai jatkoa, kun koristelin kakun kukkasin. Aika keväinen kakku tähän vuodenaikaan : )

1959541.jpg

Prinsessakakku (Ohje kirjasta Sirpa Talka: Tee hyvä kakku, tosin pienin muutoksin)

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 liivatelehti
3 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 rkl perunajuhoja
1 rkl vanilliinisokeria
4 dl kuohukermaa

vadelmahilloa

Päälle:
1 pkt marsipaania

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisijaltaan 24 cm, omani oli pienempi)
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita taikina sileäksi ja kaada vuokaan. Paista kakkua 180 asteessa, hiukan keskitasoa alempana, noin 30 min.
3. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. Laita liivatelehti likoamaan viideksi minuutiksi kylmään veteen.
4. Kuumenna kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauho seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi.
5. Purista liivatelehti ja liuota se kuumaan kiisseliin. Jäähdytä seosta kylmässä, kunnes se alkaa hyytyä. Lisää jäähtyneeseen kiiisseliin vanilliinisokeri. Vispaa kerma ja sekoita se täytteeseen.
6. Kokoa kakku tarjoiluvadille, väleihin vadelmahilloa (laitoin toiseen väliin omatekemää vadelma-boysenmarjahilloa) ja vaaleaa täytettä vajaa kolmannes täytteen määrästä. Muotoile päällimmäisen kakkulevyn päälle kumpu vaaleasta täytteestä ja nosta kakku kylmään muutamaksi tunníksi. (Itse leikkasin päällimmäisestä kakkulevystä vielä erikseen ohuen kerroksen, jonka laitoin kummun päälle. Eli päällimmäisenä oli kakkua eikä täytettä.)
7. Päällystä kakku marsipaanilla. (alle laitoin kermavaahtoa)

Kakun voi tehdä ilman liivatettakin, mutta se antaa hieman tukevuutta täytteeseen. Varsinkin, jollei kakun päällä ole kakkulevyä.

Kukkia.

1959545.jpg

Kerrankin onnistui tuo marsipaanin laitto. Pinnasta tuli suhteellisen tasainen, ei liian paksu eikä liian ohut, eikä alareunakaan mennyt ruttuun. Jee jee jipii!

1959538.jpg

Pintaan hento suihkaus helmiäissprayta : )

1959533.jpg