Pätkiksiä on käytetty paljon erilaisissa herkuissa ja erityisesti muffinssiohjeissa ja eipä suotta, sillä ihanan suklaisen ja minttuisen maun niillä saakin leivonnaisiin. Tämä taitaa olla monelle tuttu ohje, mutta laitan sen kuitenkin tähän itsellekin muistin virkistykseksi  :D

Pätkismuffinssit

140 g Pätkiksiä (yksi pussi)

3 kananmunaa

3 dl sokeria

150 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 3/4 dl maitoa (laitoin vähemmän)

 

1. Rouhi Pätkikset karkeaksi rouheeksi. Voit jättää muutaman isomman palan muffinssin keskelle laitettavaksi, jos haluat.

2. Sulata rasva ja anna jäähtyä hiukan. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää taikinaan vuorotellen sulaa voita, jauhoseosta (siivilän läpi) ja maitoa, kunnes taikina on tasaista. Älä kuitenkaan vatkaa liian kauan. Lisää suklaarouhe käännellen taikinaan.

4. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 20-25 min.

 

Koristeeksi sulatin suklaata, ripottelin Tutti-Frutti Crushia ja laitoin valmiita suklaalehtiä. Makeaa herkkua nopeasti