Yllättävää kyllä, kesäkurpitsa sopii erinomaisesti myös kakkuihin. Tämän ohjeen sain tutultani. Itse teko-ohje jäi kirjoittamatta, mutta ainesosien perusteella tein näin.

906278.jpg

Kesäkurpitsakakku

Aineet:

3 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl sulatettua voita

5 dl vehnäjauhoja

2 dl rusinoita

1/2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

ripaus suolaa

1 rkl kanelia

1 rkl vaniljasokeria

5 dl kesäkurpitsaa raastettuna

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hieman jäähtyneen voin kanssa.

3. Lisää taikinaa rusinat ja kesäkurpitsaraaste.

4. Paista 175 asteessa noin tunti.

 

Oikein mehevää ja maistuvaa. Ennakkoluuloisille ei kannata kertoa, että siinä on kesäkurpitsaa. Maku on hieman maustekakkumainen, mutta miedompi.

906299.jpg