Tämän applikaatiokakun koristelusta toivottiin vinkkejä. Varsinaista palapeliä kokoaminen on, mutta toisaalta helppo ja monella tavalla muunnettava tapa. Erilaiset muotit, värit ja kuvioiden asettelu sekä lisäkoristelu, esim. pikeeripursotukset tai sokerihelmet, antavat runsaasti vaihtoehtoja

Melko samanlainen asettelu kuin mallikakussa, mutta väritys muuttaa heti tyyliä.

Applikaatiopaloja voi tehdä millä muoteilla tahansa. Riippuen ihan halutusta kuviosta. Hyviä muotteja näihin kukkiin ovat sydän- ja pisaramuotit sekä lehtimuotit.

Kaulittavasta kuorrutteesta otetaan muoteilla paloja. Tasoita palan reunat ennen kiinnitystä, jos niihin on jäänyt "roippeita". Sokerimassa kuivaa nopeasti, joten koristeltaessa kakun sivuja tulee palat kiinnittää pian tai käyttää marsipaania taikka muuta tavallista sokerimassaa joustavampaa kuorrutetta.

Paloista voi irroittaa eri osia...

ja/tai leikata toisilla muoteilla osan pois.

Leikatuista paloista muodostetaan haluttu kuvio. Malleja löytyy esim. netistä hakusanalla  appliqué cake tai vaikka kangaskuoseista.

Pieni palettiveitsi on kätevä palojen siirtelyyn. Voit suunnitella alustalle kuviota ennen kiinnittämistä. Kiinnitä palat kakkuun elintarvikeliimalla tai sipaisulla vettä.

Jos pala ei sovi kuvioon, tee uusi tai ota muotilla tarvittavasta kohdasta kuorrutetta pois.

Käytä pisaramuotteja sekä palan irroittamiseen että muotoiluun. Erikokoisilla muoteilla ja painamiskohtaa muuttamalla saat eroja alaosan kaarevuuksiin

Lisää paloja.

Pisaramuotti on hyvä perusmuotti moneen. Voit käyttää myös sydänmuottia ja puolittaa pala pisaroiksi.

Leikkaa sahanteräkuvio.

Lehti.

Leikkaa lehtien keskelle viilto. Pelkkä viilto riittää. Ala- sekä yläosaan täytyy jättää riittävästi ehjää kuorrutetta, ettei pala hajoa siirrettäessä.

Jälleen pisaramuotti käytössä. Mieti, miten voisit hyödyntää kotoasi löytyviä muotteja :D Niiden ei tarvitse olla juuri näitä.

Liljamuotti ja siihen on tehty viillot keskelle. Aseteltaessa kakun päälle liljaa voi hiukan levittää, jotta aukot tulevat paremmin esille.

Vapaalla kädellä tehty kiehkura.

Lilja ja kiehkura. Pikeeritäplät tekevät taas oman lisänsä kuvioihin. Kuorrutteen pintaan voisi myös painaa jotain esim. pienellä pyöreäpäisellä tyllalla reikiä tms.