Laitan tähän vähän vinkkejä kakkukuvien maalaamiseen. Olen ihan amatööri, joten nämä eivät ole mitään virallisia ohjeita : )

Maalata voi sokerikuorrutetta (sitä kaulittavaa), vaahtokarkkifondanttia tai marsipaania. Kaupan luonnonvalkoista marsipaania voi vaalentaa lisää Wiltonin valkoisella värillä. Sekoita väri huolella marsipaaniin.

657132.jpg

Kauli marsipaani levyksi, n.2 mm paksuksi.

657135.jpg

Leikkaa esim.pizzapyörällä haluamasi kokoinen kappale.

657140.jpg

Anna kuivahtaa ja harjaa ylimääräinen tomusokeri pois.

657142.jpg

Tässä vähän eri värejä ja pensseleitä. Pensselit tulee olla sellaisia ettei niistä lähde karvoja eikä niitä pidä käyttää muuhun askarteluun. Ihan kaupan väreilläkin pääsee alkuun. Olen käyttänyt kaupan sokerikuorrutetta nestemäisen värin kanssa (tarvittaessa lisään myös vettä) saadakseni siitä paremmin toimivan.

657147.jpg

Värejä voi sekoitella lautasen päällä. Lautanen saattaa värjääntyä pysyvästi, joten ei niitä perintöastioita tähän hommaan : )

657177.jpg

Tämän ruusun malli on ihan netistä. Neulalla pistellään paperin läpi merkkejä marsipaaniin.

657151.jpg

657155.jpg

Jäljet jäävät vähän ikävästi näkyviin maalaamisen jälkeen.

657156.jpg

Valmis maalaus

657172.jpg

Ääriviivat voi tehdä myös muulla värillä kuin mustalla.

657175.jpg

Kuvan voi jäljentää leivinpaperille ja tylpällä kynällä tai muulla sellaisella painaa malli marsipaaniin, kuten Chocomum täällä.

657157.jpg

657159.jpg

Valmis maalaus.

657174.jpg

Tämä vinkki oli jossain blogissa mitä en nyt juuri muista (tekijä jos törmää tänne voi kommentoida). Kuvan voi laittaa marsipaanin alle. Onnistuu ihan hyvin jos marsipaani on kaulittu aika ohueksi ja kuvassa on selvät mustat rajat sekä on riittävän yksinkertainen. Pienet yksityiskohdat ei tahdo erottua.

657160.jpg

Tai sitten hahmottelee vapaalla kädellä.

657162.jpg

Valmis maalaus.

657169.jpg

Maalaan tarvittavan kuvan paria kolmea päivää ennen käyttöä (voi sen käyttää samanakin päivänä, yleensä on vain niin hoppu ennen juhlia) ja säilytän valmiin kuvan pölyltä suojattuna huoneenlämmössä. En tiedä onko se oikea tapa, ainakin jossain on neuvottu laittamaan jääkaappiin. Kakun päälle laitan ohuelti kermavaahtoa ja sujautan marsipaanilevyn siihen päälle. Pursottelen kermat sivulle ja kakku on valmis. Ohut levy kostuu nopeasti leikattavaksi.

Lisää maalausvinkkejä täältä ja täältä

Kaurislapsen blogista täältä sekä Sekasopasta Marielta

Täällä Tianin ihana kakkukuva ja Sitruunamarengin Bratz-kuva