Meille tuli viikonlopuksi vieraita ja halusin kokeilla tälläistä helppoa auringonkukkakakkua. Leivoin suklaakakkupohjan ja väliin laitoin karviaismarjahilloa sekä valkosuklaa-nougatmousse+kermavaahtoa.

1826366.jpg

Sivut ja keskusta pursotettu suklaaganachella ja auringonkukan terälehdet kermavaahdolla isolla lehtityllalla. Keskustaan vielä ripottelin suklaanonparelleja ja pyöreäpäisellä tyllalla tein pallosia suklaavaahdosta.

1826369.jpg

Koripursotus olisi myös ollut kiva reunassa, mutta suklaavaahtoa oli sen verran vähän käytettävissä (jaahas, kukas taas napsi kaikki leivontasuklaani : D ), että tein vain pystysuoraa pursotusta.

1826375.jpg

Lähikuvaa.

1826377.jpg

Kakku oli hyvää, ehkä kuitenkin ensi kerralla laitan valkosuklaa-nougatmoussen tilalle tavallista kermavaahtoa. Karviaishillo ja suklaa ovat sen verran vahvoja, että se kaipaa jotain neutraalimpaa kaveriksi. Terälehdet voisi tehdä myös vaikkapa marsipaanistakin, mutta kermasta saa ne nopeasti pursotettua. Ilman lehtityllaakin pärjää, jos leikkaa pursotinpussin V-malliseksi, kuten täällä.
Samanlaisella tyylillä, ehkä pienemmällä lehtityllalla, saa koristeltua auringonkukkamuffinseja : )