Tämä kakku päätyi Leivontafoorumin lokakuun kakkukisaan. Leivoin kakun omalle perheelle syötäväksi ja meille tuli juuri sopivasti vieraskin kakkua maistelemaan. Itse olisin halunnut tehdä mustaherukkatäytteisen kakun, mutta perhe äänesti vadelman puolesta. Niin no.. yksin olisin saanut mustaherukkakakun syödä..

Kakkupohja:

150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
5 kananmunanvalkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 kananmunankeltuaista
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka halkaisijaltaan n.24 cm.

2. Erottele munan valkuaiset keltuaisista. Paloittele suklaa ja voi astiaan ja sulata ne joko mikrossa tai vesihauteessa. Mittaa kuivat aineet kulhoon.

3. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.

4. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Lopuksi lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunnin. Anna jäähtyä hetki, kumoa ja anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Täyte ja kostutus:

2 dl maitoa+2 tl vaniljasokeria

4 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
(sokeria)

3 dl vadelmasosetta suomalaisista vadelmista
2 dl suomalaisia vadelmia
0,5 dl kinuskikastiketta

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu valkosuklaa. Lisää sokeria, jos kaipaat lisää makeutta.
2. Kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla ja laita kerroksittain vadelmasosetta, kerma-valkosuklaavaahtoa sekä vadelmia, joiden päälle on valutettu kinuskiraitoja.

Kuorrutus:

1 dl vadelmamarmeladia

300 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kermaa

1. Kuumenna kerma ja ota pois kattila levyltä lisää siihen rouhittu suklaa. Sekoita kevyesti tasaiseksi. Anna hetki jäähtyä ja sivele sillä välin kakku sileällä vadelmamarmeladilla. Kaada suklaakuorrutus aloittaen kakun keskeltä valuttaen suklaata ympäri ja lopuksi reunoille.

Koristelu:

Valkosuklaata, tummaa suklaata ja näiden sekoitusta tai maitosuklaata.

1. Levitä suklaata leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä viileässä. Pilko suklaa paloiksi ja asettele palat mosaiikkikuvioksi kakun reunoille.

2. Levitä muoviliuskakaistaleelle valkosuklaata. Vedä sahalaitakuvioisella koristelukammalla pituussuuntaan. Kiepauta kaistale kierrokselle siten, että teippaat muoviliuskan päät alustaan. Näin muovi pysyy kierteellä. Anna jähmettyä ja irroita muovi varovasti. Kammalla vedetty suklaa irtoaa ohuiksi suklaakierteiksi. Nosta kierteet kauniiksi viuhkaksi kakun päälle tai sitten villiksi kasaksi.

 

Sivureuna.

Suklaakierteet tipahtivat ennenkuin sain ne kohdilleen. Siksi moinen kasa, nyt sen voin tunnustaa

Palakuva. Kuvaaminen on näissä anonyymeinä lähetetyissä kisakuvissa hankalaa. Niin sama tyyli ja paikat yleensä omissa kuvissa aina on ja huomasin itsekin myöhemmin, että taitaa tuo rottinkikori olla tuttu monesta blogiotoksesta

Voittajaksi tuli Kermaruusu upean tyylikkäällä suklaakukkakakulla. Onnea!