Hannan keittiössä oli niin herkullisen näköistä kääretorttua, että tekaisin sellaisen meillekin. Tein tosin vaalean ja eri täytteellä, mutta kuitenkin innostus iski täältä.

Helppo kääretorttu

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl ohrakasta (tai perunajauhoja)

1  dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk Mansikka Marja-Pureeta

1 prk appelsiinituorejuustoa

1 prk FloraVispiä

 

1. Vatkaa kanamunat ja sokeri oikein kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi toisiinsa sekoitetut kuivat aineet varovasti esim. puuhaarukalla käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, korkealaitaiselle uunipellille ja paista 225 asteessa 8-10 min, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea. Kumoa levy varovasti leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu sokeria. Irrota päällimmäinen paperi. Paperin saa parhaiten pois, kun jäädyttää pinnan esim. kylmään veteen kastetulla ja kuivemmaksi puristetulla talouspaperilla/pyyhkeellä. Anna jäähtyä hetki.

2. Levitä sulanut Marja-Puree kakkulevylle. Mikäli kääretortun pohja vaikuttaa kuivalta (paistunut hieman liikaa) tai kääretorttu joudutaan tarjoamaan pian, voit varovasti kostuttaa pohjaa mehulla tai muulla sopivalla nesteellä.

3. Vatkaa FloraVispi ja lisää mukaan notkistettu tuorejuusto. Mausta sokerilla oman maun mukaan ja levitä käärtorttupohjalle. Kääri rulla pidemmältä sivulta napakalle rullalle ja kääri leivinpaperiin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa ennen tarjolle leikkaamista. Kääretortun voi myös koristella, jos haluaa, mutta hyvää on näinkin :D