lauantai, 8. marraskuu 2008
Dooley's sydän
Tein hyydykekakun Dooley's likööristä, vähän samaan malliin kuin Baileys-kakutkin tehdään.
Dooley's kakku
Pohja:
reilu 200 g suklaaDigestive-keksejä murskattuna
n. 40 g sulaa voita tai margariinia
ruokalusikallinen tai pari mehua
Täyte:
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 prk Flora Vispiä
0,5 dl Dooley's likööriä (tai maun mukaan)
130 g sulaa tummaa suklaata
ripaus sokeria
4-5 kpl liivatelehtiä
Päälle:
tuoreita mansikoita
mansikkamehua ja hyytelösokeria
1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohalle. Levitä keksiseos (murskatut keksit, voi ja mehu sekoitettuna)
pohjalle ja painele hyvin kevyesti tasaiseksi kerrokseksi. Liian kovaa paineltu keksiseos on vaikea leikata.
2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita Dooley's ja tuorejuusto tasaiseksi. Vaahdota Flora Vispi ja yhdistä seokset. Lisää sulatettu, hieman jäähtynyt sula suklaa. Mausta sopivaksi sokerilla.
3. Kuumenna tilkka likööriä tai vettä kattilassa ja sulata liotetut liivatteet. Lisää ohuena nauhana hyvin vispaten mousseen. Kaada mousse irtopohjavuokaan keksimurskan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
4. Viipaloi mansikat, lado kakun päälle ja levitä hyytelösokeri+mehu pakkauksen ohjeen mukaan. Anna seoksen kuitenkin jäähtyä riittävästi, ettei alla oleva hyydyke ala sulamaan ja leviämään.
5. Nauti hyvässä seurassa : )
Tässä likööriä ei kuumenneta eli lähinnä aikuisille sopiva kakku.
Namskista!
Koristeeksi tällä kertaa pieni enkeli.
Kommentit