Tässä vähän vinkkejä orvokkien tekoon ja yksi mahdollinen työtapa : )

Orvokkien terälehdet voi tehdä ilman muotteja, kuten ruusun terälehdetkin, ottamalla marsipaanista palanen ja pyörittää se pisaran malliseksi. Muottejakin saattaa kotoa löytyä, joista voi hyödyntää osia esim.sydänmuotit tai kukkapiparimuotit.



Ensimmäiseksi tulee kaksi isompaa terälehteä, jotka litistetään reunoilta.



Terälehtiä voi muotoilla myös pallopäisellä marsipaanityövälineellä. Minulla oli myös "suonimatto" (veiner), jolla tein terälehden alareunaan suonikuvion. Ilmankin tulee hyvin toimeen : )



Terälehdet laitetaan hieman limittäin ja painetaan alareunasta kiinni. Tässä työssä on vaahtomuovinen muotoilumatto alla tosi kätevä.



Seuraavaksi ylälehtiä pienemmät keskilehdet. Kiinnitän sen nurinpäin kukan keskustaan.



Sitten käännän sen.



Hieman vielä keskeltä painetaan kiinni.



Sama toiselle puolelle.





Alaosan tein pienestä marsipaanipötköstä. Kokeilin sydänmuottiakin, mutta orvokkini olivat sen verran pieniä, ettei muotin koko sopinut.



Taitoin pötkön sydämenmuotoiseksi.



Litistin sen reunoilta liiteäksi.



Palaa voi muotoilla vielä käsissä ja leikata vaikka alaosaa pienemmäksi. Terälehti käännetään nurinpäin ja kiinnitetään kukan keskustaan.



Terälehti käännetään.



Painetaan vielä uudestaan keskeltä.



Nyt kukan voi siirtää folion päälle kuivumaan ja asetella terälehdet haluamiinsa asentoihin. Terälehtien väliin voi laitella myös pieniä folionpaloja, joilla saa ilmavamman kukan. Kun kukka on kuivunut, keskustan voi maalata ja pursottaa keskelle pisara pikeeriä tai sokerikuorrutetta.