Testasin uutta Valion maustettua rahkaa, tiramisua, tähän leivonnaiseen. Uusi rahkamaku on tulossa kauppoihin syksyn aikana ja myöhemmin laitan lisää juttua aiheesta.

Kokosin tiramisun vuokaan, joten liivatetta ei tarvinnut käyttää. Ohje on oma sävellys :D

Tiramisu

1 pkt savoiardi-keksejä

keitettyä kahvia (Parisien)+1 tl tiramisu makusiirappia (Pentik)

1 prk maustettua rahkaa, Tiramisu (tulossa syksyllä kauppoihin)

1 1/2 dl kuohukermaa

puoli rasiaa mascarponejuustoa (n.125 g)

2 valkuaista

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl tiramisu makusiirappia

 

1. Kostuta keksit kevyesti jäähtyneellä kahvilla, johon on lisätty makusiirappi. En upottanut keksejä kahviin, vaan sivelin silikonisudilla kahvia päälle. Keksit pehmenevät vielä lisää moussen sisällä ja liikaa kostutetut keksit muuttuvat helposti liian vetisiksi. Kostutin keksejä sitä mukaa, kun tein kerroksia, että sain ne suoraan vuokaan ennen pehmenemistä.

2. Vaahdota kermavaahto. Sekoita mascarponejuustoon tiramisu-rahka, vaniljasokeri ja makusiirappi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki vaahdot varovasti käännellen ja tarkista maku. Lisää sokeria tarvittaessa.

3. Lado kostutettuja keksejä tasaisesti vuoan pohjalle, kaada päälle puolet vaahdosta, lado toinen kerros keksejä ja lisää loput vaahdosta päälle. Tasoita pinta, laita kelmu päälle ja laita jääkaappiin maustumaan. Ennen tarjolle vientiä sihtaa tummaa kaakaojauhetta päälle tai vaikka suklaaraastetta.

En tiedä, oliko tuolla makusiirapilla mitään vaikutusta. Laitoin sitä sekaan, kun sitä olin kerran saanut :D Ihan hyvää tästä tuli ja vaahto oli kuohkeata.

Tiramisu-rahka oli purkista otettuna tämän näköistä.