No nyt on leikitty tämän joustavan pikeerin kanssa oikein urakalla Jauhe loppui, joten ihan kaikkeen ei aine riittänyt mitä suunnittelin. Tätä suklaapitsiä ainakin halusin kokeilla. Tuossa sugarveilin levityksessä olisi hyvä olla kunnon lasta, näiden pitsikuviosta ei tullut niin puhdas kun toivoin.

Levitin suklaan siinä vaiheessa, kun pitsi oli jo melkein kuiva irroitettavaksi. Annoin suklaan jähmettyä ja irroitin sen irti silikonimatosta. Oikeasti suklaa on pitsin kanssa joustava ja ihan leikattavissa saksilla. Liian kauan ei kannata odotella tai suklaa jähmettyy liikaa ja alkaa murtua. Pitsinen hyydykekakun reuna olisi kanssa aika kiva :D

Suklaapitsistä voi irroittaa kuvioita piparkakkumuoteilla ja jopa leikata paperin koristeluun tarkoitetulla reunaleikkurilla.

Leikkausjälki näkyisi paremmin tasakuvioisessa pitsissä.

Tässä pitsi on tuoreeltaan laitettu kuivan liivatelehden päälle ja sitten leikattu siiviksi. Pitsisiivet keijulle. Yksistään pikeeripitsiä ei voi käyttää pitkään säilytettävissä jutuissa, koska kuivuttuaan se murenee. Pitsi sopii erilaisiin koristeisiin sokerimassan tai marsipaanin päälle esim. hääparikoristeisiin hääpukuun tai ristiäiskoristeisiin.

Pikeeripitsi luonnistuu piparin päälle liimattunakin.