Olin tehnyt pizzaa aiemmin perjantaina koko porukalle ja tarpeita oli jäänyt jonkin verran yli. Niistä tekaisin sunnuntain kahvipöytään juustosarvia. Maistuivat hyvin lapsille ja myös meille aikuisillekin :D

Juustosarvet (ohje kirjasta Makujen maailma)

3 dl maitoa tai vettä

50 g hiivaa

1 kananmuna

1 tl yrttisuolaa

1 rkl hunajaa

1/2 dl juustoraastetta

2 dl sämpyläjauhoja

6 dl vehnäjauhoja

1/2 dl öljyä

sisälle: juusttoraastetta (laitoin myös aurajuustoa ja savukinkkua)

voiteluun: kananmuna

pinnalle: seesaminsiemeniä tai juustoraastetta

 

1. Liota hiiva haaleaan nesteeseen. Lisää muna, mausteet, hunaja, juustoraaste ja sämpyläjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan levätä hetki.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat suureksi pyöreäksi levyksi (halk. n.35 cm).

3. Jaa kumpikin levy 8 sektoriin taikinapyörällä. Ripottele kullekin sektorille vajaa ruokalusikallinen täytettä ja kääri sarveksi aloittaen leveämmästä päästä. Jätä kärki sarven alle.

4. Kohota leivonnaiset hyvin, voitele munalla ja ripottele koristeeksi seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.

5. Paista leivonnaisia 225 asteessa noin 12 minuuttia.