Viikko hurahti vauhdilla, sillä meillä oli talo täysi hiihtolomalaisia, siskoni lapsia. Kun talossa vilistää seitsemän lasta, on menoa ja meininkiä. Herkutteluhetkeen tein kaikille muffinsseja
Keväiset muffinssit (ohje muokattu makeat ja suolaiset muffinit-vihkosesta)
2 dl kermaa
150 g (n.1 3/4 dl) sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
220 g (n. 3 1/2 dl) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 rkl hasselpähkinälevitettä esim.Nutella (jätin pois, kun kotona ei ollut sitä)
(4 rkl Marianne Crushia Nutellan tilalle)
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita paperivuoat muffinssipellin syvennyksiin (n.12 kpl).
2. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
3. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset kermavaahdon joukkoon. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe sekä suola keskenään ja lisää varovasti kerma-keltuaisvaahtoon.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita hellävaroen käännellen taikinan joukkoon. (Sekoita Marianne Crush mukaan ja täytä muffinssivuoat taikinalla).
5. (Sekoita hasselpähkinälevite kolmasosaan taikinasta. Täytä vuoat vuoroin vaalealla, vuoroin tummalla taikinalla)
6. Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 25 min (minulla riitti 20 min). Ota pelti pois uunista, annan hetki jäähtyä ja nosta muffinssit pois syvennyksistä. Anna jäähtyä liinan alla.
7. Päälle sipaisin vadelmahilloa ja koristelin kermavaahdolla, kaakaojauheella ja pääsiäissuklaarakeilla. Kirjan ohjeessa muffinssit oli kuorrutettu suklaalla ja suklaaraekarkeilla.
Suklaarakeiden pilkullinen pinta sopi minusta hyvin kaakaojauheen kaveriksi
Rakeet olivat kuin pieniä pääsiäismunia.
Vadelmahillo ja muffinssien mieto minttuinen maku maistui lapsille. Suklaarakeet hävisivät ensimmäisenä, aivan alta aikayksikön :D
Kommentit