Tämä ei ole piilomainontaa : ) Minulla on ollut pitkään ajatuksena tehdä raitakakku, mutta en oikein tiennyt mihin ideaan raidat sijoittaisin. Netissä pyöriessä näin Benettonin raitoja ja logon. Lempinimestäni harvemmin käytetty versio on Ebeltton ja sehän näyttää melkein Benettonilta. Koska näillä main on nimpparini, päätin tehdä Ebeltton-kakun. On muutes ensimmäinen nimpparikakkuni ikinä : )

1277980.jpg

Kakkupohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

50 g (1 dl) mantelijauhetta

1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl ohrakasta

2 tl limetin- tai sitruunankuorta

1 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä limetin/sitruunan kuoriraaste ja kuivat aineet. sekoita vaahtoon käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä pohja ja täytä mielesi mukaan.

Väliin laitoin mansikkapureeta ja valkosuklaamoussea. Kostutus Spritellä.

Logo maalattu valkoisella elintarvikevärillä marsipaanilaatan päälle.

1277979.jpg

Raidat tein samoin kuin vauvan peiton. Eriväriset, kaulitut suikaleet valkoisen marsipaanilevyn päälle ja varovaista kaulimista päältä. Vähän sivelin vettä ennen suikaleen laittoa. Suikaleet tein pizzapyörällä vapaalla kädellä. Sellaisella fondant-leikkurilla saisi aivan tasalevyisiä  kappaleita, mutta sellaista leikkuria en omista. Kelpasi ihan näin kotiin syötäväksi : D

Reunalla kermavaahtoa. Ensin suunnittelin tehdä koko kakun pelkkää raitaa, mutta minusta kevyt, vähäsokerinen kermavaahto raikastaa makeaa marsipaania.

1277982.jpg