Tänään vietettiin nuorimmaisen 5-vuotis synttäreitä. Oikea synttäripäivä oli jo viikolla, mutta juhlia pidettiin vasta nyt viikonloppuna.

Tytär toivoi ponikakkua ja hän teki oman suunnitelmansa kakun suhteen. Tosin äiti oli ikävä ihminen ja ei suostunut kerroskakun tekoon vierasmäärän vähyyden vuoksi. Sulassa sovussa kuitenkin bongailimme netistä erilaisia vaihtoehtoja ja saimme molemmille sopivan mallin aikaan.

Aikasta suloinen tämän neidin suunnitelma, vai mitä :D Ponihahmo kakun päällä ja reunoissa sateenkaaria.

Vaatimuksena oli vaaleanpunainen lentävä poni sateenkaarimerkillä ja muutenkin koristeena sateenkaaren värejä. Huh, melko värikäs kakku, mutta toiveiden mukaan tehty

Tytär toivoi kakun sisälle sateenkaaren, mutta taikinaa en enää halunnut värjätä. Sateenkaarikakkuja olen netissä nähnyt ja sellaisen siis voisi tehdä. En vain halunnut väriaineita enempää kakkuun. Raitoja tein mansikkamoussella, vaalealla kakkupohjalla, suklaakakkupohjalla ja suklaakermavaahdolla. Palasta ei ole kuvaa, katsotaan saanko päivällä jämäpalasta mitään järkevää otosta. Kakkua menikin enemmän kuin odotin.

Pinta on marsipaania, johon maalasin ponin ja tein sokerimassasta kukat, harjat sekä kirjaimet.

Sateenkaarikermareuna.

Kynttilän sai ujutettua kakkuun tekemällä marsipaanin pintaan viillon ja painamalla kynttilän siitä läpi. Aarre siis löytyi sateenkaaren päästä

Reunalle ripottelin vielä kirkasta glitteriä, joka säihkyi valon siihen osuessa.