Tänään eräs pieni poikavauva sai nimen ja juhliin kaivattiin maidotonta täytekakkua. Vähemmän olen tehnyt maidottomia täytteitä ja siksi tämä oli haastava kakku. Myös maistamalla on vaikea arvioida, onko täyte hyvä, koska tottumattomana nämä maidottomat valmisteet maistuvat aina kummallisilta. Aika tyytyväinen olin kumminkin lopputulokseen, tosin valmista kakkua en voinut maistella ja siksi en osaa kokonaisuudesta sanoa mitään.

 

Kakkupohja:

8 kananmunaa

3 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl Ohrakasta

1 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele mukaan vaahtoon siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 30 min. Anna jäähtyä.

 

Kostutukseen sitruunalimua

Täyte:

1 prk (2,5 dl) Alpro soya Airy&Creamy vispautuvaa soijavalmistetta

2,5 dl Alpro soya vaniljajogurttia

4-5 liivatetta

2 rkl sitruunamehua

2 tl vaniljasokeria

n. 1dl sokeria/tomusokeria ( maun mukaan )

5 dl mustikoita

Väliin myös:

vadelma- tai mustikkahilloa

 

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ohjeen mukaan. Vatkaa vaahtoutuva soijavalmiste vaahdoksi. Kaada jogurtti toiseen kulhoon. Kuumenna sitruunanmehu, lisää liivateet ja kaada liivateseos ohuena nauhana jogurttiin koko ajan sekoittaen. Kääntele vaahto mukaan, lisää sokeri ja kohmeiset mustikat. Tarkista maku ja lisää sokeria TAI mustikkahilloa tarpeen mukaan.

2. Täytä kakku normaaliin tapaan.

 

Väliin laitoin mustikkatäytteen lisäksi luomuvadelmahilloa. Päällinen on vaahtokarkinmakuista sokerimassaa ja alle sipaisin tuota Airy&Creamy-vaahtoa. Tuote on aika uusi ja täältä löytyy siitä lisää juttua. Valkoisen valkoista vaahto ainakin oli

Koristeeksi toivottiin nimipalikoita, vaaleansinisiä reiskoja ja nallea.

Alareunaan tein vaaleansinisen nauhan sokerimassasta ja koristelin yläreunan pikeerillä.