Vanhimmalla tyttärelläni oli mukava kotitehtävä kotitaloudesta. Piti valita lehdestä tms. resepti ja leipoa leivonnainen. Minulla oli pöydällä uusin Hembakat-lehti ja siitä suuresti suklaata rakastavana tyttäreni valitsi suklaakakun.

Ohje oli jutusta, jossa esiteltiin Sötä saker-blogin Therésia Erneborgin makoisia leivonnaisia. Parempi kuva herkullisine mansikoineen suklaakakusta löytyy esim. täältä, kirjan kannesta. Tyttäreni teki kakkua iltasella ja pakkohan sitä oli maistella jo heti tuoreeltaan. Päivällä sain lopusta kakusta tämän kuvan aikaan :D Hyvin kakku kelpasi sekä lämpimänä että kokonaan jäähtyneenä. Lämpimänä olisikin ihanaa jäätelön kera!

Tyttäreni oli valinnut savariinivuoan ja suklaakuorrutteen laiton jälkeen kakku näytti aivan suurelta donitsilta. Vielä koristeströsseliä pintaan ja jättidonitsi oli valmis

Death by chocolate

150 g voita

200 g  hyvää tummaa suklaata 70%

2 1/2 dl sokeria

4 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl creme fraichea

 

Kuorrutus:

100 g tummaa suklaata 70%

1 dl kermaa (jämäpurkin kerma ei ihan riittänyt, joten lisättiin tilalle creme fraichea ja sokeria)

Koristelu:

mansikoita ja minimarenkeja (tai vaikka minivaahtokarkkeja)

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi ja lisää suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut voihin.

2. Vatkaa sokeri ja kanamunat kevyesti (tyttäreni vatkasi ihan vaahdoksi). Lisää suklaa-voisekoitusta ja muut ainekset taikinaan (kuivat aineet yhdistettiin keskenään). Lisää creme fraiche. Kaada taikina kahvikakkuvuokaan (tarvittaessa voitele ja korppujauhota se).

3. Paista uunin alatasolla noin 40 min. Kakun kuuluu olla kostea eikä liian kuiva sisältä. Anna jäähtyä ja kumoa alustalle.

4. Kuorrutusta varten pilko suklaa. Lämmitä kerma kattilassa. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna hetki jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele halutessasi mansikoilla ja minimarengeilla.