Makeita herkkuja lisää... Nämä menivät samaan osoitteeseen kuin edellisetkin sokeriset syötävät ja vielä lisäksi yksi tiikerikakku (josta ei kuvaa, kun ohje on jo blogissa).

Aleksanterinleivoksista on useita erilaisia ohjeita, mikä lienee se oikea? Tässä yksi versio:

Aleksanterinleivokset

200 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

 

Täyte: vadelmamarmeladia tai  -hilloa

 

Kuorrutus:

n. 1,5 dl tomusokeria

n. 0,5 dl mansikkatomusokeria

pari ruokalusikallista kaakaotomusokeria tai tummaa suklaata

1-1,5 rkl sitruunalla maustettua vettä tai pelkkää sitruunamehua

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää mukaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi viilentymään.

2. Kauli taikinasta leivinpaperin päälle uunipellin kokoinen levy. Paista levyä 175 asteessa 15 min. Anna jäähtyä.

3. Leikkaa jäähtynyt levy keskeltä kahteen osaan. Sivele toiselle puolelle marmeladia tai hilloa. Helpointa on leikata levyn keskeltä myös leivinpaperikin halki ja kääntää toinen puolisko siten, että reuna ja toisen kappaleen keskipuoli ovat vastakkain. Näin mahdollinen paksuusero tasaantuu. Toinen vaihtoehto on jo kaulimisvaiheessa kaulia kaksi erillistä levyä ja paistaa ne. Näin ainakin saa tasapaksut kerrokset. Kippaa taikinalevy toisen päälle ja poista leivinpaperi.

4. Teen ensin kaakaotomusokerista (voit käyttää myös sulatettua tummaa suklaata) pieni määrä kuorrutetta ja laita se tukevaan pakastepussiin tai pursotinpussiin. Sekoita mansikkatomusokeriin/tomusokeriin vettä, kunnes saat tasaisen, paksuhkon, mutta riittävän notkean kuorrutuksen.  Levitä kuorrutus kuumaan veteen kastetulla palettiveitsellä leivoslevyn päälle. Toimi nopeasti, sillä kuorrutus alkaa nopeasti jähmettyä pinnasta. Leikkaa kaakaokuorrutepussiin pieni reikä ja tee tasaisin välein pitkiä viivoja kuorrutteen päälle. Vedä vaikka coctailtikulla tms. marmorointikuvio. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa pieniksi leivospaloiksi.

Sokeripommi