Ystäväni pyysi tuomaan muutamia kuorrutettuja muffinsseja (tai vuokaleivoksiahan nämä taitavat olla). Leivoin tiikerikakkuohjeella suklaisia leivonnaisia sekä tavallisia vadelmamuffinsseja.

Tiikerikakkumuffinssit kuorrutin suklaaganachella, johon lisäsin vaahdotuksen jälkeen noin desin vatkattua kermavaahtoa. Koristeena on sokerimassakukkanen ja kultatähtiä.

Vadelmamuffinssit kuorrutin kermavaahdolla, johon lisäsin ranskankermaa ja tomusokeria.

Vadelmamuffinssit

3 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

100 g voita

1 dl maitoa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

1 pestyn sitruunan kuori+mehu

3 dl vadelmia

Päälle:

2 dl kermaa

150 g ranskankermaa

tomusokeria maun mukaan

vadelmia

 

1. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Lisää maito sekaan,

2. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito-rasvaseos kevyesti vatkaten vaahtoon.

3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.

4. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehu.

5. Kääntele vadelmat hellästi taikinaan. Annostele taikinan muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ranskankerma. Mausta tomusokerilla maun mukaan. Pursota vaahto muffinssien päälle ja koristele marjoilla. Tupsauta vielä hento kerros tomusokeria ennen tarjoilua.