Tässä vihdoin ohje synttäreillä olleeseen sitruunakakkuun

Sitruunakakku (Kotilieden uusi leivontakirja)

3 kananmunaa

4 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 sitruunan kuoret (laitoin yhden ison ja hiukan sitruunamehua)

2 1/4 dl maitoa

150 g voita tai margariinia

 

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita jauhot munavaahtoon. Lisää maito vähitellen ja lopuksi sulatettu, jäähdytetty rasva.

2. Kypsennä kakkua voidellussa, korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 60 min (paistoin 45-50 min). Pienennä tarvittaessa lämpöä ja peitä pinta foliolla.

3. Kumoa kakku ritilälle hiukan jäähtyneenä.

 

Koristelin kakun tomusokerista, sitruunanmehusta ja elintarvikeväristä tehdyllä kuorrutteella. Keltainen tuo kevään jo mieleen.

Maku oli minusta parhaimmillaan parin päivän päästä leipomisesta. Sitruunan maku oli sopivasti tasaantunut. Ihan hyvin riitti yksi sitruuna ja sitruunanmehua pari ruokalusikallista antamaan potkua kakkuun.