Sataa, sataa ropisee.... kosteaa on, sisällä ja ulkona Pari ristiäiskoristetta on työn alla, mutta kuivumisen kanssa menee aikaa. Tein sitten odotellessa omenakakkua. Tällä kertaa kevyenä versiona.
Ohje on kirjasta: Lupa herkutella, kevyet jälkiruoat
Omenakakku ( 12 annosta)
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl rasvatonta maitoa
3 hapahkoa omenaa (mieluiten kotimaisia)
1/2 dl rusinoita
1/2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
1 rkl tomusokeria koristeeksi
1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita sokeri rasvaan. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää vielä rasvaton maito sekä vehnäjauho-leivinjauheseos.
2. Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita taikinaan varovasti rusinat, pähkinärouhe ja 2/3 omenaviipaleista. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija noin 22 cm) vuokaan tai valurautapannuun.
3. Asettele loput omenalohkot taikinan pinnalle. Paista kakkua 175 astessa 35-40 minuuttia. Hunnuta jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla ennen tarjoilua.
Yksi pala (kakussa 12 palaa) sisältää 688 kj eli 164 kcal
Muutin ohjetta hieman ja laitoin 1 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl spelttijauhoja. Rusinoiden tilalle rouhin neljä palaa tummaa suklaata. No, tumma suklaahan on ihan terveellistä, ainakin pieninä annoksina. Muutokset vaikuttavat tietysti kalorimääriin : )
Kakku oli helppo tehdä, kun ei tarvitse muuta kuin sekoitella ainekset. Lisäksi ihan maukasta syötävää. Itselleni olisi käynyt rusinatkin, mutta lapset ja mieheni eivät niistä niin välitä. Siksi vaihto suklaaseen : )
Kommentit