Tänä vuonna liitelee lisää piparisia joululintuja, nyt on linnuille kotikin. Viime vuonna tuli tehtyä näitä lintuja ja siitä sain idean joululintutaloihin. Mietin, onko hassua tehdä linnunpönttö keskellä talvea, mutta ajattelin lintujenkin tarvitsevan suojaa talven tuiskuihin

Piilotin lintutalon sisään makeisyllätyksen ennen katon kiinnitystä. Arvatkaa mitä karkkeja :D

Takana piparminttukepit aseteltuna sydämen muotoon. Lyhensin keppejä ja kehystin sydäntä kookoshiutaleilla. Nuo karkkikepit olivat aika muhkeita ja halusin pehmentää sydämen reunoja.

Katton koristelin suklaatransferilla. Ensin leikkasin katon kokoiset palat transferista ja sivelin Wiltonin valkoista Candy Meltsiä. Palojen jähmettyä poistin muovin ja kiinnitin palat valkosuklaalla piparisiin kattopaloihin. Käytin tuota Candy meltsiä transferin kanssa, koska se on hieman valkoisempaa kuin valkosuklaa. Ortena on pätkä karkkikeppiä.

Katolle lintu kuikuilemaan. Tämä oli kolmas versio ja vieläkään en ollut aivan tyytyväinen, mutta en viitsinyt enää tehdä neljättä. Oli vaikea päättää, minkä näköinen sirkuttaja katolle istahtaisi. Pyrstössä on kidesokeria, joka kynttilän valossa kimmeltää aika kivasti.

Piparitalossa on pohja eli piparinen alusta on vain näön vuoksi ja tukena korkkinen pannunalusta. Talon voi siirtää muuallekin. Alustaa koristelin muutamalla piparikukkasella ja ylimääräisistä karkkikepin pätkistä murskatuilla paloilla.