Viime viikonloppu oli erityisen mukava. Olin mennyt siskolleni jo perjantaina, mutta sunnuntaina suuntasin auton nokan kohti Turkua, tarkemmin sanottuna kohti Wanhaa tallia. Meillä oli siellä pieni kakkubloggaritapaaminen ja samalla sokerityönäytös. Sokeritöitä taituroi kondiittorimestari Mikko Hietala Turun Aschan-konditoriasta. Saimme kokeilla lopuksi itsekin, miten sokeri taipuu. Kuumaa ja vaikeaa, mutta erittäin mielenkiintoista!

Toimme nyyttäriperiaatteella jokainen vähän jotakin syötävää ja oli ihana maistella eri ihmisten tekemiä herkkuja. Kiitokset vielä kerran kaikille makoisista leivonnaisista ja muista syötävistä!

Minä toin macaroneja ja koristeltuja pikkuleipiä. Magnolia-piparit pakkasin sellofaaniin, niin ne saattoi viedä halutessaan kotiin.

Koko kööri.

Pipareissa oli pari ylimääräistä sen varalta, että jos matkalla joku hajoaa.

Piparit leikkasin paperimallia mukaillen kaulitusta taikinasta irti ja kuorrutin pikeerillä. Kakut on jokaisella tytöllä erilaiset.

Tyttöporukka.

Lähikuvaa.


 

Mikko Hietalan tekemiä sokeritöitä. Näistä sitten yritettiin ottaa mallia.

Pallo.

Upea kiilto kukan terälehdissä!

Tein tälläisen sokerikukan. Hmmm... tuli aika pitkät terälehdet, vähän eksoottisempi malli... Ensimmäiseen palloon sulatin vahingossa reiän, mutta tämä keltainen onnistui.

Kohti taivasta kuin tulenlieskat.

Pallo.

Kukka, ruusu tai jotain..

Helmiäishohdetta.

Epämääräinen ruusu. Tätä ei ole tehty mitenkään oikeaoppisesti, vaan ihan lopuksi kokeilin vain jotakin

 

Kiitokset Annikalle ja koko poppoolle kivasta päivästä sekä Mikolle hyvistä sokerivinkeistä!