Tyttäreni teki kotona kotitalouden ylimääräisiä tehtäviä ja paistoi makoisan kasan vohveleita. Ohje on kotoisin herkullisesta kirjasta: Ohukainen ja Paksukainen (Katja Bäcksbacka, Anna Paljakka), joka täynnä toinen toistaan ihanaisempia lettu, plätty, räiskäle, pannari ja vohveliohjeita. Suolaisia sekä makeita. Tätä opusta voin lämpimästi suositella kaikille lettuihmisille. Kirjaa löytyy esim. täältä.

Koska kotona oli aineksia niukanlaisesti, tyttäreni teki kuohkeita vohveleita perustarvikkeista. Kermavaahto ja mansikkahillo kruunaavat herkun

Kuohkeat vohvelit (8 kpl)

4 munankeltuaista

2 munanvalkuaista

3 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl sokeria

ripaus suolaa

2 rkl juoksevaa margariinia

 

1. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon maito. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos kulhoon sekoittaen. Mausta taikina sokerilla ja suolalla. Lisää joukkoon rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto taikinaan varovasti nostellen. Paista vohveleiksi vohveliraudalla.

 

Tytär paistoi vauhdilla vohveleita, mutta silti vohvelinnälkäiset syöjät odottelivat lautanen ojossa omaa vuoroaan. Hyvä niin, sillä vohvelit ovat parhaimmillaan juuri paistettuna