Tuttuni pyysi kainosti, josko ehtisin tehdä syntymäpäiväkakkua 60-vuotis synttäreille. Tässä oli ihan sopiva väli kakuntekoon, mutta uusia koristeita kakkuun en voinut kuivatusajan takia tehdä. Liljat ja ruusut olisivat olleet kivoja, mutta toivottavasti nämä varastokukat kelpasivat.

Toiveena oli mansikkakakku valkosuklaamoussella. Laitoin väliin pakastemansikoista ja mansikkahillosta tehtyä sosetta sekä pilkoin tuoreita mansikoita päälle. Moussen tein vispikermasta, valkosuklaasta, vaniljatuorejuustosta ja hyydytin 3 liivatteella. Toiveena oli kakun päälle teksti Mara 60 ja joitain kukkia. Päällisen tein marsipaanista, johon sekoitin kaakaojauhetta. Pinnan koristelin kuviokaulimella. Kirjaimet ja numerot otin kaulitusta keltaisesta marsipaanista piparimuoteilla ja suihkutin kultaspraylla. Reunoille pursottelin kermavaahdon, osan värjättynä kaakaojauheella.

Käytin varastokukkasia ja valikoima oli aika vaaleanpunainen. Onneksi sieltä löytyi jotain muutakin :D

Ripottelin aitoa kultahilettä sinne tänne. Kultahile on aika hankala laitettava. Siveltimellä yritin tupsutella hillittyjä kimalluksia, mutta hile sinkoilee minne sattuu. No, mitä ei saa pois, sitä pitää sitten lisätä eli nyt tuli kultasäihkettä enemmänkin

Onneksi olkoon synttärisankarille ja toivottavasti kakku maistui!