Kotona jälleen :D Siskollani oli kiva käydä ja tulihan sielläkin vähän herkuteltua. Siskon kanssa tehtiin pieniä suolapaloja tai siis sisko teki sörsselit ja minä vain täyttelin voileipiä. Hyviä olivat!

Lohisandwich

100 g kylmäsavulohta viipaleina (tässä käytettiin lämminsavulohta ja toimi sekin ihan hyvin)

noin puolikas tuorekurkkua ( tässä oli melkein kokonainen pieni kurkku)

200 g maustamatonta tai ruohosipulituorejuustoa

1 rkl sitruunamehua

1 rkl hienonnettua ruohosipulia

2 tl piparjuuritahnaa

ripaus suolaa tarvittaessa (kalan suolaisuudesta riippuen)

mustapippuria

isoja paahtoleivän viipaleita

 

1. Kuori kurkku ja poista siemenet. Pilko pieneksi silpuksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparjuuritahna, ruohosipuli ja sitruunanmehu. Mausta seos.

2. Voitele paahtoleivän viipale paksulti kalatahnalla ja paina toinen viipale päälle kämmenellä painaen. Leikkaa reunat ja tee viipaleista kolmionmuotoisia leikkaamalla leipä vinottain.

Hetken kylmässä kelmun alla tekeydyttyään aivan ihania suolapaloja.

Ohje on alunperin täältä, nyt pienillä muutoksilla :D