Kukkien tekeminen on aina kivaa ja kaikki uudet jutut kiinnostavat. Löysin yhden nettikaupan ja tilasin kokeeksi pari silikonimuottia Sunflower sugar art-putiikista, täältä. Nopeasti tuli paketti perille suoraan kotipostilaatikkoon. Tälläisiä kukkia niistä sitten syntyi:

Nämä on tehty tällä muotilla.

Valkoisia kukkia.

Nämä kukat on tehty tällä muotilla. Eri kokoja saa käyttämällä muita muotteja kuin mikä paketissa tulee mukana.

Lähikuvaa.

Silikonimuotit ovat kaksiosaisia eli kuviointi tulee molemmille puolille kukkaa. Mukana on myös metallinen muotti, mutta muitakin voi hyvin kokeilla.

Esim. nämä kellokukat on tehty ruusunkantamuotilla.

Kaulitusta massasta otetaan metallimuotilla pala.

Pala laitetaan silikonimuotin päälle.

Painetaan vastakappale tasaisesti päälle. Muotissa on pienet kolot merkiksi kohdistusta varten, koska kukka ei ole ihan symmetrinen.

Kukka irroitetaan muotista ja siirretään esim. foliokuppiin kuivumaan.

Mitä mieltä olette silikonimuoteilla tehdyistä kukista? Onhan se nopeampaa ja saa aina samanlaisia kukkia vaikkapa hääkakkuun, mutta minulla on vähän kaksijakoinen suhtautuminen noihin muotteihin. Toisaalta ne ovat ihan kivoja, mutta toisaalta taas kukkien teosta häviää jotain hauskuutta ja haastavuutta. Myös muottien kanssa pelatessa joutuu näpräämään, joten ihan käsityötä nekin ovat.

Tykkäättekö yleensäkin tehdä koristeita silikonimuoteilla ja millaisia koristeita teette niillä? Minulla on näiden lisäksi muutama muotti esim. enkeli ja joutsen ja ne ovat sellaisia, että muotilla saa helposti siistimpää kuin muuten muotoilemalla. Entä onko jotain, mitä ette ainakaan halua valmiilla muoteilla tehdä?

 

HUOM! Kyseisiä muottejä löytyy myös lähempää (Englannista)  täältä.